LOCKDOWN SLUITING

T/M 6 FEBRUARI 2021

Onze locatie is in  , vlakbijj de Jumbo en Aldi, achter de huisartsenpost aan de Van Heemstraweg-west 9, 5301PA. Volg de borden! 

Klik hier voor de  plattegrond.

Hier vindt u alle contactgegevens.

 

» Over ons » Blog

BLOG

Hier vindt u alle posts van onze website zodat u rustig kunt terug lezen wat er allemaal gebeurd is. Op deze manier houden we de site actueel en kunt u op de homepage direct de dingen lezen die op dit moment spelen  en in het blog een kijkje terug nemen.

OPEN DAG

Op 13 mei 2017 organiseren we de eerste open dag voor belangstellenden!

Bent u altijd al benieuwd geweest hoe we het voor elkaar krijgen om zoveel geld aan goede doelen te schenken? Schrijf u dan in voor een rondleiding. U krijgt dan een kijkje achter de schermen! De rondleiding zal ongeveer een uur duren.

Natuurlijk zorgen wij ook voor koffie en is er gelegenheid om vragen te stellen.

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar kringloop@spullewaard.nl. Vermeld in de mail uw naam, telefoonnummer en het aantal volwassenen en kinderen dat deel wenst te nemen aan de rondleiding.

U kunt zich ook in de winkel aanmelden.

Aanmelden kan tot 9 mei.

U hoort uiterlijk op 11 mei van ons om hoe laat u verwacht wordt.

 

VACATURES:

We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers! We hebben een aantal "vacatures" en wie weet zit er iets voor U bij? We zoeken iemand die het leuk vindt om te helpen met het sorteren en prijzen van de campingartikelen en we verwelkomen graag een technische Tinus of Tina voor op de elektro afdeleing. Lijkt het u leuk en zinvol om vrijwilligerswerk te doen bij een hele gezellige kringloopwinkel met leuke mensen die zich inzetten voor de goede doelen die we steunen? Stuur dan een mailtje naar kringloop@spullewaard.nl

SCHONE START 2017

Onlangs konden we bij Jos Verstegen een fantastische vaatwasser bemachtigen voor een prima prijsje en super service. Bedankt voor de mooie korting Jos. Nu ziet het glaswerk en servies dat we in de winkel verkopen er nog stralender uit!

 

KERSTACTIE

Vanaf 1 november als de kerstafdeling (komt dat zien!!!) weer open is, gaat de kerstactie van start. Bij besteding van € 10,=  of meer kunt u een stembiljet invullen waarmee u een goed doel nomineert om in aanmerking te komen voor een prachtige geld donatie. Er zijn dit jaar maar liefst 5 cheques om uit te reiken (op 17 december tijdens het traditionele kerstoptreden van de Boemeltjes!) met een totale waarde van €8000,=; 2 cheques van €1000,=, 1 van € 1500,=, 1 van € 2000,= en 1 van € 2500,=. Houdt u er met het stemmen rekening mee dat het goede doel een link met de Bommelerwaard moet hebben?

BI BA BOEMELTJES

Afgelopen zaterdag waren de Boemeltjes toonaangevend voor een sfeervolle en ontroerende middag. Terwijl de vrijwilligers van de Spullewaard de klanten op hapjes en drankjes trakteerden, zorgden de Boemeltjes voor de oren! In de pauze reikte Wim Lambooy de donaties van de kerstactie uit en bedankte hij iedereen voor wederom een fantastisch jaar. Zonder klanten en vrijwilligers zou de kringloop er niet zijn en zouden we de goede doelen niet zo kunnen steunen. Heel hartelijk dank daarvoor! Met dank aan Klaas Leerlooijer voor de mooie foto’s.

 

GROENE DAAD

Onlangs heeft aannemersbedrijf M.J. Smits B.V. helemaal gratis en voor niets ons ontzettend gematst door het hele buitenterrein van de kringloop prachtig schoon te borstelen. Ook zijn ze hard aan het bosmaaien geweest en is er een boel gesnoeid. Een trotse Jan van Bergen (al jaren vrijwilliger bij de Spullewaard) heeft geholpen deze super sponsor voor ons weten te regelen. Dank je wel Jan. Op de foto Jan van Bergen en zijn collega Gijs Daamen. En heel veel dank aan Egbert van Veen voor zijn bemiddeling en inzet. En natuurlijk een groot applaus voor het aannemersbedrijf M.J. Smits!

SORTEERDER GEZOCHT

JUBELENDE JUBILARISSEN

Petra, André, Ietje en Philip werden gisteren HEEL hartelijk bedankt voor hun inzet en loyaliteit aan de kringloop. Zij werken al meer dan 10 jaar als vrijwilliger bij de Spullewaard. Wij zijn blij met en trots op deze mensen!

OUT OF AFRICA

Deze auto van Stichting Kumbatio (www.kumbatio.org) rijdt in Kenia rond met ons logo erop! Wij zijn heel trotse sponsor van deze mooie organisatie.

EEN BRIEF MET AL HET NIEUWS?

Zo blijft u goed op de hoogte van alles wat er in en om de kringloop speelt en weet u als eerste wanneer er speciale evenementen of leuke acties zijn!

 

RAAR MAAR WAAR!

Wist u dat als u spullen aanbiedt voor de kringloopwinkel bij de AVRI in Zaltbommel dat deze naar de kringloopwinkel in Tiel gaan?

GERED DOOR DE SPULLEWAARD

In de Telegraaf stond een artikel over RESCUED!, een jong hip bedrijf dat door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bestaande producten een nieuwe toepassing geeft. De Spullewaard is leverancier van RESCUED! en verzamelt kopjes die omgetoverd worden tot kandelaars en overhemden die tot tassen worden genaaid.

HOT HOT HOT

Hartelijk dank aan onze sponsor Plieger die ons een nieuwe boiler hebben geschonken! Dat is heel mooi want zo kunnen wij dat geld weer gebruiken om onze goede doelen te ondersteunen! 

RARA RAADSEL

http://www.hetkontakt.nl/regio/bommelerwaard/48527/kringloop-tast-in-het-duister-over-ingebracht-voorwerp 

UITREIKING DONATIE KERSTACTIE 2015

Vanmiddag traden Pete uit Bommel en de Boemeltjes uit Tiel op in de winkel. Wat een sfeer! Alle klanten werden getrakteerd op een hapje en een drankje. In de pauze reikte Wim Lambooy, onze bestuursvoorzitter de kerstactie cheques uit aan de goede doelen met de meeste klanten stemmen; Vluchtelingenwerk Bommelerwaard (1500 euro), de Voedselbank (2000 euro) en het Dierenasiel in Bruchem (2500)

 

 

NIEUW: DE KINDERKADOBON

vanaf nu verkrijgbaar bij de kassa

fanTAStisch

In samenwerking met naaiatelier Sarafina uit Pand 9 en Social Factory Elliz in Company uit de Poorterij heeft de Spullewaard bijzondere tassen van gebruikte materialen laten maken. Beide ateliers werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en zijn maatschappelijk bewuste ondernemingen.  De tassen zijn vanaf nu te koop bij de kringloopwinkel en zelfs gratis bij besteding van €35.= of meer. De opbrengsten gaan naar de goede doelen die de Spullewaard steunt. Op = op!  De afgelopen maanden kon de kringloop dankzij de verkopen van uw inbrengsten weer een aantal fanTAStische giften verstrekken aan o.a. Movu Moldova, Stichting Vluchtelingenwerk, Stichting Lebone,  Help Duchenne de Wereld Uit,  Humanitas Bommelerwaard en Joy for Children.ZOMER DONATIES

Met de mooie opbrengsten van voor de zomer konden we de volgende goede doelen  steunen met een financiële bijdrage:

  • Help Duchenne de wereld uit € 1000,=
  • Stichting Vluchtelingenwerk € 5000,=
  • Humanitas Bommelerwaard €2500,=
  • Joy for Children € 1135,=

KALENDER NUMMERO DOS!

Als het goed is hebben heel veel mensen in Zaltbommel en omgeveing op woesndag 12 augustus midden in het Kontakt de tweede editie van onze vrolijke, unieke kalender gevonden!  Met een overzicht van onze acties verdeeld over twee kolommen; podium (daar loopt u tegenaan als u de winkel binnenkomt) en de themahoek (links achter in het meubelgedeelte van de winkel). In de kalender zit een coupon die 10% korting waard is als u uw woonplaats invult en inlevert bij de kassa! 

 

KUNST, KIEZEL EN KLEI EN DE SPULLEWAARD

Tot en met zaterdag 5 september staat er meteen als je binnenkomt links in de winkel een bijzondere installatie (want zo heet dat in de kunstwereld!) die gemaakt is door een groep enthousiaste vrijwilligers van de Spullewaard en Peter Venrooy, kunstenaar in Pand 9. In het kader van Kunst, Kiezel en Klei laten we zien wat er allemaal kan met tweedehands spullen en een dosis originaliteit

 

 

Foto: Jan van Bergen trouwe vrijwilliger en bijrijder zaterdag

Bijna is het zover! Nog 1 week kringlopen en dan gaan de deuren van de kringloopwinkel op zaterdag 18 juli om 16.30 dicht voor 4 weken! Onder het motto “voor de kringloop door de kringloop” blijven wij ook het komende jaar goede doelen steunen. Wij zien u graag weer in onze winkel op dinsdag 18 augustus!

ZOMERACTIE HALVE PRIJS
De vrijwilligers gaan genieten van een welverdiende vakantie maar voor het zover is, is van dinsdag 14 juli tot en met zaterdag 18 juli alles maar dan ook alles voor de halve prijs!

Goede doelen afgelopen periode:
Met de opbrengsten van uw aankopen kon de Spullewaard de afgelopen periode de volgende goede doelen steunen:

Stichting Mimakkus € 1000,=

Stichting Leergeld Bommelerwaard € 2500,=

De financiële bijdrage t.b.v. kinderen
Voor kinderen wiens ouders het financieel niet mogelijk is om deze kinderen mee te laten doen aan allerlei activiteiten waar leeftijdsgenoten wel aan kunnen deelnemen.

Stichting Kennis zonder Grenzen www.kenniszondergrenzen.nl €1500,= 
De stichting is in mei 2014 opgericht om Burundesen te helpen zelfredzaamheid op te bouwen d.m.v. kennisoverdracht op maat als opstap naar een bedrijfje of andere duurzame activiteit. Burundi is een heel arm conflictland met nagenoeg geen grondstoffen. Voor een neurologische en psychiatrische patiënten vereniging is een financiële bijdrage van €1500,= euro overgemaakt voor een project van zeepproductie met als basis palmnoten. Met op de opbrengsten van het project kunnen medicijnen en voedsel worden gekocht en tevens wordt de zeep ingezet voor verbetering van hygiëne in het door burgeroorlog getroffen land.

Stichting Help Tabitha www.helptabitha.nl €500,=
De stichting is reeds 15 jaar actief in Bulgarije en werkt incidenteel samen met de stichting “MAX Helpt” en de Bulgaarse organisatie Tabitha. Het project behelst, om een deel van het weeshuis in Vratza te renoveren. Een aantal van 8 jongeren uit de Bommelerwaard besteden daarvoor hun vakantie( 20 juli -1aug) om daar te gaan schilderen, renoveren en kinderwerk te doen. Een en ander geschiet vanuit de hervormde gemeenten van Bruchem, Kerkwijk en Delwijnen.

Vereniging Avondje Uit €500,-
Deze vereniging organiseert (1 x per 14 dagen) uitstapjes voor gehandicapten en mensen met een verstandelijke beperking. Bijvoorbeeld in de vorm van theater of bioscoop bezoek, puzzeltochten en creatieve evenementen.dierenasiel

Logo-BK-brandkasten

UIT DE BRAND(KAST)

Begin van de maand werden we onaangenaam verrast door bezoek van geboefte, schorriemorrie en geteisem. De dames/heren inbrekers zijn onverrichter zaken weer vertrokken mede dankzij onze ijzersterke brandkast van BK uit Culemborg. 

COLUMN IN HET KONTAKT

Laatst verscheen de vijfde en laatste in in een serie van columns over de Spullewaard in het Kontakt. Met dank aan het Kontakt en met name aan Janneke Boogaard! Zie onze vers van de pers rubriek voor de eerste vier. Hieronder nummer 5.

http://www.spullewaard.nl/over+ons/vers+van+de+pers/

 

 

MOEDERDAG

Wie nog iets liefs of leuks zoekt voor de liefste of leukste moeder kan eens kijken op ons moederdagpodium.

SAMEN BERESTERK

SPULLEWAARD SCHUDT SNOET DE POOT

Het is een beerzonderlijke samenwerking; de Spullewaard steunt Elze Frie Producties bij het maken van de Snoet beren die in opdracht van de Rotary Zaltbommel voor de Samenloop van Hoop voor KWF worden verkocht. In het pop-up atelier waar vrijwilligers Elze helpen staan meubels en spullen van de kringloopwinkel in bruikleen maar deze artikelen zijn ook allemaal te koop. Voor meer informatie kunt u terecht bij de medewerkers van het naaiatelier of bij de Spullewaard. 

 

 

GOEDE VRIJDAG

Op Goede Vrijdag is de winkel gewoon open. Zet u ook alvast de volgende tuin- en camping verkoop in uw agenda/ Dat is op 11 april van 9.30 tot 14.00 uur op onze oude locatie op de Spel;lewaardsestraat 45 a.

KRINGLOOP KALENDER!

Sinds maart  kunt u bij de kassa onze eerste echte kringloop kalender meenemen. Hierop ziet u wat wij voor u in petto hebben tot de zomervakantie. Plak de kalender op de koelkast, stop hem in uw portomonee of hang hem op het toilet! Tussendoor acties en kortingen volgt u via onze nieuwsbrieven, deze website of onze facebookpagina. 

 

SUPER DIESEL

Deze week tracteerde Franck van Teeffelen, ondernemer op zijn eigen truck, de Spullebus van de kringloopwinkel op een gratis tank diesel bij wijze van sponsoring! Franck wilde het werk van de Spullewaard op eigen wijze steunen en als blijk van waardering mochten Mari Kooyman (de chauffeur) en Piet van de Werken (trouwe bijrijder) de bus vol tanken.

DONATIES 2014

De Spullewaard heeft middels het innnemen en verkopen van goederen

aan goede doelen kunnen schenken in 2014!  Heel veel dank aan alle inbrengers, klanten en vrijwilligers!

            

gelukkig 2015 BL

KERSTOPTREDEN DE BOEMELTJES

De Spullewaard trakteert u als klant om u te bedanken voor uw steun het afgelopen jaar. Ons cadeau is een optreden vcan de Boemeltjes uit Tiel. Zij zullen op 20 december rond twee uur een sfeervol kerstconcert geven. Tijdens de pauze zal Wim Lambooij onze voorzitter de uitslag van de kerstactie bekend maken! Verder zijn er lekkere hapjes en gluhwein. Heel graag tot zaterdag om een 

 

VALLEN SINT EN KERST OP 28 OKTOBER?

Vanaf  nu kan elke Piet, Sint, kerstman of vrouw bij ons terecht voor pakjes en zakjes, speelgoed en spelletjes pieken en ballen, bomen en kransen, engeltjes en klokken, kaarsjes en lichtjes want dan gaat onze beroemde kerstafdeling weer open en kun je tussen de kerstballen het kerstbomenbos niet meer zien! 

We luiden de kerstvakantie (week 52 en week 1) traditie getrouw in met een sfeervol optreden van de Boemeltjes. Zij zullen onder het genot van een glaasje (Gluhwein!) en een hapje, nostalgische knusse kerstklassiekers  ten gehore  brengen. Deze heugelijke happening vindt plaats op zaterdagmiddag 20 december. Hou de site in de gaten voor meer informatie. Wie een mailtje stuurt naar kringloop@spullewaard.nl krijgt al die nieuws als eerste te horen als je je opgeeft voor de nieuwsbrief!

OPPOTTEN!

50% korting op potten, riet, blik en tuinspullen! 

blik potten riet tuin

FEESTVARKENS

Onlangs werden een aantal vrijwilligers van het allereerste uur (inmiddels ruim tien jaar geleden, middels een zonnebloem in het zonnetje gezet. Fantastisch. Naast een persoonlijk kadootje kregen de jubilarissen ook een bon van 100 euro die zij mochten schenken aan een goed doel naar eigen keuze. Hier een foto (gemaakt door huisfotograaf Klaas Leerlooijer) van de feestvarkens:

(vlnr Corrie v/d Wetering, Wim Lambooy (de voorzitter), Cemka Hetjes, Margret van Hoeven, Jacques Visser en Marijan Naeye. Sjef de Graaf ontbreekt op de foto.

DE SPULLEWAARD SPONSORT DE BKR

10500352_725243720870549_7169728792307408252_n

GEESTELIJK BEZOEK UIT KENIA

photo

Officiële opening

Zaterdagmiddag 15 maart is onze nieuwe winkel (achter de huisartsenpost, vlakbij Aldi en Jumbo) feestelijk geopend,  De Boemeltjes luisterden dit feest op een geweldige manier op!  Bedankt!

hier het verslag van het Brabants Dagblad.

 

 

corona
vrijwilliger worden