LOCKDOWN SLUITING

T/M 6 FEBRUARI 2021

Onze locatie is in  , vlakbijj de Jumbo en Aldi, achter de huisartsenpost aan de Van Heemstraweg-west 9, 5301PA. Volg de borden! 

Klik hier voor de  plattegrond.

Hier vindt u alle contactgegevens.

 

ONZE KRINGLOOP ISIN IEDER GEVAL T/M 8 FEBRUARI  GESLOTEN IVM DE CORONA MAATREGELEN.

HOUD DEZE WEBSITE EN ONZE FACEBOOKPAGINA

IN DE GATEN VOOR UPDATES EN ACTUELE OPENINGSTIJDEN.

 

https://www.detorenbommelerwaard.nl/nieuws/algemeen/1040968/-we-noemen-ons-de-kringfamilie-?fbclid=IwAR1Z_mNjMu6d3co9CIaboz2Bh1uMss3-AowcDOEAAaAgl0KAQEXlKS0kMIw

 

Kerstman deel uit aan goede doelen

Zaltbommel - De kerstman alias kringloopvoorzitter Wim Lambooij

heeft zaterdag elf organisaties uit de Bommelerwaard getrakteerd

op een cheque van 1.000 euro. Tot de gelukkigen behoorden onder

andere kinderboerderij de Beestenboel, de Voedselbank, Zeeverkenners,

hospice de Samaritaan, de Wielewaal, Tafeltje Dekje en dierenop-

vangtehuis de Bommelerwaard. De uitreiking was het sluitstuk van de

jaarlijkse kerstactie van kringloop de Spullewaard in Zaltbommel. Bij

die actie wordt aan tien goede doelen1.000 euro gedoneerd. De klanten

bepaalden ook dit jaar welke goede doelen er met de cheques vandoor

gingen. Wie vijf euro of meer besteedde, ontving een of meer stembiljetten

waarmee op een goed doel kon worden gestemd. De nummer tien en elf

eindigden gelijk zodat er dit jaar een organisatie extra in de prijzen viel. 

Het totaal aan donaties van kringloop de Spullewaard over 2020 eindigde met

de kerstactie meegerekend op 100.000 euro. Het geld ging zoals gebruikelijk

naar goede doelen dichtbij en veraf.

fotobijschrift​ - In de gedaante van de kerstman reikt voorzitter Wim Lambooij

in een coronaluwe setting een cheque van 1.000 euro uit aan een van de

gelukkigen. Er was voor hen ook chocolademelk met een oliebol, gesponsord

door oliebollenkraam Duijts. Foto Klaas Leerlooijer.

U KUNT NOG T/M 11 DECEMBER STEMMEN OP 1 VAN DEZE 30 ORGANISATIES;

KRINGLOOP MET KERST; GUL VOOR GOEDE DOELEN


Zaltbommel - Kringloop De Spullewaard speelt met Kerst voor Sinterklaas. Let wel: voor goede doelen die de meeste stemmen van het winkelend publiek hebben vergaard.

Ieder jaar organiseert De Spullewaard een kerstactie waarbij aan tien goede doelen  elk 1.000 euro wordt gedoneerd. De klanten bepalen de komende maand welke goede doelen de gelukkigen zijn. 

Vanaf dinsdag 10 november tot en met vrijdag 11 december kunnen de klanten van de kringloopwinkel hun stem uitbrengen. Wie vijf euro of meer besteedt, ontvangt een stembiljet waarmee ze op een goed doel kunnen stemmen.

Organisaties die voor een donatie van 1.000 euro in aanmerking willen komen, kunnen zich tot en met 31 oktober aanmelden.  Hoe meer klanten ze warm kunnen maken voor deze actie, hoe meer kans ze maken op 1.000 euro.

De tien organisaties met de meeste stemmen krijgen de begeerde cheque van  1000 euro op  zaterdag 19 december tijdens een feestelijk moment uitgereikt.

Inschrijven kan tot en met 31 oktober via     kringloop@spullewaard.nl   onder vermelding van de organisatie, contactpersoon/ telefoonnummer, in het kort de activiteit van de organisatie  en  de eventuele bestemming van de cheque.

 

 

 

ONZE WEBSITE WORDT OPGEFRIST, DAAROM ZIET ALLES ER EEN BEETJE ANDERS UIT. ALLE BELANGRIJKE INFORMATIE BLIJFT ZICHTBAAR. MOCHT U VRAGEN HEBBEN DAN KUNT U ONS ALTIJD MAILEN OF BELLEN. ONZE FACEBOOK PAGINA IS GEWOON IN DE LUCHT!

 

KRINGLOOP STEEKT ZORGVERLENERS HART ONDER DE RIEM

Ze zijn nog maar net bekomen van de hectische periode die het coronavirus hen bezorgde, de elf zorginstellingen in de Bommelerwaard. Gisteren (dinsdag 7 juli) mochten ze elk uit handen van voorzitter Wim Lambooij van de Zaltbommelse kringloop de Spullewaard een cheque met een waarde van duizend euro ontvangen. Dit “ter ondersteuning” en om de instellingen “een hart onder de riem te steken”. 

Dat gebaar werd met veel enthousiasme ontvangen want de zorginstellingen kunnen wel wat extra’s gebruiken. Vertegenwoordigers van verpleeghuis De Eigenwaard in Rossum wisten al meteen hoe de spontane donatie zou worden besteed: aan een cradle, een muziekinstrument waar dementerende bewoners in therapievorm leren contacten te onderhouden. Anderen zouden tuinmeubilair van de donatie van duizend euro aanschaffen. 

Spullewaard-voorzitter Lambooij genoot zichtbaar van deze reacties. “Dan weten onze vrijwilligers waar het door hen verdiende geld naartoe gaat.” Hij benadrukte dat de Spullewaard het personeel en de bewoners van de zorginstellingen in de Bommelerwaard altijd een warm hart heeft toegedragen. “Ondanks dat onze kringloopwinkel vanwege de corona een tijdlang heeft stilgelegen, vonden we dat we dit gebaar toch moesten maken.”

De Spullewaard, gevestigd in Pand 9 (bij winkelcentrum Portage), besteedt de netto-opbrengst aan goede doelen dichtbij en veraf. Het afgelopen decennium is dit bedrag opgelopen tot 100.000 euro per jaar.

De elf instellingen in de Bommelerwaard die elk een donatie van 1.000 euro ontvingen, zijn ‘t Slot in Gameren, De Wielewaal, Bommelstein en de Harmonika te Zaltbommel, De Eigenwaard en De Vaste Burcht te Rossum,  Leijenstein te Kerkdriel, de Regenboog te Brakel, de Lindeboom en het Zonnelied te Ammerzoden en de Fontein te Aalst.

Kringloop de Spullewaard is met vakantie van maandag 27 juli t/m maandag 17 augustus. Daarna gelden als openingstijden van dinsdag t/m zaterdag van 12.30 uur tot 16.30 uur.

 

Foto’s: Klaas Leerlooijer

 

 

Wij werken met een team van vrijwilligers die hun uiterste best doen om de winkel en inname voor u geopend te houden; heb begrip en geduld als de service wellicht wat minder is dan u van ons gewend bent of als er een wachttijd is bij de winkel, inname of transport service.

 

 

 

 

 

 

 

 

corona
vrijwilliger worden